Jag har varit lite inaktiv på bloggen. Det beror på att dygnet har för få timmar och jag har för många intressen. Sociala föreningar kan vara det bästa som finns (utöver täckeborg, en bra bok, min lilla misse och ett hav av film #cineast).
 Lyssnar på: Tankesmedjan i P3 – Jonatan Om Verkligheten i P3 (HAHAHAHAHA - oklar om vi borde skratta eller gråta. Det är förmodligen någonting mittemellan både och.) - TRUE.
 

Dagens två boktips som NI MÅSTE LÄSA. På riktigt - så måste ni det. 

Första boken - "Hatet" av Maria Sveland. Det är ingen slump att fascismvindar och antifeminism kommer hand i hand. Det är ingen slump att ord vi många gånger hört såfort vi pratar om jämställdhet, dvs. "könskrig" och"Män är djur" och andra så kallade citat från feminismen i själva verket KOMMER ifrån patriarkatet som vill förlöjliga och bryta ner den feministiska kampen genom smutskastning, sexism, lögn och härskarteknik.

Det kom ett brev med ett dödshot. När den första rädslan lagt sig gör sig vreden startklar och ett skrivande tar vid. Hatet. En bok om antifeminism är en berättelse om ett Sverige i förändring där ett nytt debattklimat sakta har vuxit fram, och där det är alltmer legitimt att avsky feminismen och dess företrädare.

Hur kommer det sig att aggressiviteten mot feminister och kvinnor ökar just nu? Vad får hatet för konsekvenser? Hur kan feministhatet förstås utifrån ett historiskt och politiskt perspektiv? Genom intervjuer, analys och kartläggning av antifeminismen visar Maria Sveland hur allvarligt läget är, både för feminister och enskilda kvinnor.

 
Bok nummer två:
 
 
Fantastiskt bra. Det räcker att uttrycka sig så, så får ni läsa den själva!

Kommentera

Publiceras ej